במהלך השנים, ליוויתי מאות מטופלים בקליניקה אשר כחלק מתהליך הטיפול עברו לתזונה ואורח חיים בריא. הקפדה על עקרונות התזונה לפי הרפואה הסינית המסורתית הובילה את המטופלים לחיים בריאים, טובים ועשירים הרבה יותר.
תזונה נכונה על פי הרפואה הסינית המסורתית
על פי הרפואה הסינית המסורתית, האדם הוא מכלול אשר מושפע מהסביבה החיצונית, עונות השנה, ההרגלים והתזונה שלו. השימוש בצמחי מרפא ברפואה הסינית הוא אחד מהכלים אשר עומדים לרשות המטפל המוסמך אשר יכול לשלב אותו ביחד עם טכניקות ריפוי אחרות (דיקור סיני, כוסות רוח, מוקסה וכדומה).
הרפואה הסינית המסורתית מתייחסת אל כל אחד ממרכיבי המזון ב – 4 מישורים:
- טמפרטורה – הרפואה הסינית המסורתית מאמינה כי לכל מזון טמפרטורה משלו – חם, קר או ניטרלי. מטופלים אשר סובלים מתופעות קור יכולים לאכול מזון חם – ולהיפך.
- צבע – לכל איבר בגוף האדם ישנו צבע אשר שייכו לו ברפואה הסינית המסורתית. למשל, אדום משוייך ללב האדם, ירוק משוייך לכבד וצהוב וכתום לטחול ולקיבה. בצורה זו ניתן לאכול מאכלים אשר מחזקים את האיברים הפגומים.
- טעם – חוש הטעם משוייך גם הוא לכל אחד מאיברי גוף האדם. לדוגמא, טעם חריף משוייך לריאות ולמעי הגס ולעומת זאת טעם מתוק משוייך לטחול ולקיבה. בתמונה הבאה, ניתן לראות מרק Tom Yum חריף במיוחד שצולם על ידי איילת מקייטרינג FoodGuide, קייטרינג בחיפה אשר מתמחה במגוון מטבחים כולל המטבח הסיני, היפני והתאילנדי.
- עונות השנה – על פי הרפואה הסינית המסורתית, גוף האדם חי בהרמוניה עם עונות השנה. לכל עונה בשנה מזג האוויר משלה, צבעים משלה ומאכלים אשר עדיף לצרוך בה. למשל, בעונת הקיץ מומלץ לצרוך בעיקר ירקות, פירות או מזון שבושל בזמן קצר לעומת עונת החורף, אשר מאופיינים במאכלים מורכבים וכבדים יותר אשר דורשים בישול איטי.
לסיכום, הקפדה על תזונה נכונה על פי הרפואה הסינית המסורתית יכולה לשפר בצורה משמעותית את איכות החיים של המטופל.
לקבלת ייעוץ ראשוני בנוגע לתזונה נכונה ושימוש בצמחי מרפא סיניים, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3923168 או להגיע לטיפול היכרות בקליניקה בחיפה.